Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dimecres, 1 de desembre del 2010

Dia Mundial de la SIDA!

Avui, 1 de desembre, es celebra el Dia Mundial de la Sida. Enguany, aquest dia, té com a objectiu promoure el diagnòstic precoç del VIH i a prevenir-ne la infecció, sota el lema: Estima't, fes-te la prova. Fes servir el preservatiu!

A continuació, us facilitem el comunicat conjunt que han fet totes les empreses, associacions de Catalunya per a commemorar el Dia Mundial de la Sida 2010:

"Per vint-i-tresè any consecutiu l’1 de desembre de 2010 és un dia d’acció comunitària per fomentar la conscienciació pública i la implicació de la societat en la lluita contra el VIH. Aquest any, amb el lema «Estima’t. Fes-te la prova. Fes servir el preservatiu», la campanya s’adreça a promoure el diagnòstic precoç del VIH i a prevenir-ne la infecció. A Catalunya, com arreu del món, encara hi ha un elevat nombre de persones que desconeixen que estan infectades pel VIH i que, per tant, el poden transmetre sense saber-ho i no accedir a temps al tractament, l’atenció i el suport. Per això és important que continuem treballant per afavorir i promoure l’accés a les proves de detecció del VIH.

Pel que fa a la detecció de la infecció, cal recordar que tothom pot sol·licitar la prova confidencialment i gratuïtament al metge o metgessa de capçalera, als programes d’atenció a la salut sexual i reproductiva, a les consultes d’infeccions de transmissió sexual, als centres regentats per ONG i a les oficines de farmàcia acreditades. A falta d’un tractament curatiu o d’una vacuna i altres noves eines com ara els microbicides, la prevenció continua sent l’element més important i eficaç contra el VIH. Per evitar-ne la transmissió sexual –actualment la majoritària en el nostre entorn– l’ús sistemàtic i correcte del preservatiu, tant masculí com femení, és el mètode més eficaç i, alhora, també protegeix contra altres infeccions de transmissió sexual i evita embarassos no planificats.

Per això, és clau l’abordatge de l’educació afectivosexual per facilitar informació adequada i correcta, així com per promoure comportaments saludables i per adquirir o millorar les habilitats personals necessàries per gestionar la pròpia salut sexual i reproductiva.

El VIH continua suposant un repte social i de salut pública important que requereix la implicació de tots i totes. Només així aconseguirem invertir el curs de l’epidèmia al més aviat possible".

Per acabar, creiem convenient informar-vos de la web sobre sexualitat que ha realitzat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a tots aquells joves que volguin tenir més informació sobre aquest tema!