Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dilluns, 18 d’abril del 2011

27è Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà"

Ja ha arribat el 27è CONCURS DE CÒMICS "CIUTAT DE CORNELLÀ"! organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat!

A continuació, us presentem les bases del concurs:

Concursants:

Categoria júnior: joves que a 31 de desembre de 2011 tinguin entre 12 i 16 anys.

Categoria sènior: joves que a 31 de desembre de 2011 tinguin entre 17 i 30 anys.

Cada participant pot presentar una obra per cada modalitat (general, animació i còmic, i tira política)

Tema, llengua i format

Tema: lliure, personatges originals, de creació pròpia i inèdits; i el contingut de les obres no pot atemptar contra la dignitat de les persones i dels animals.

Llengua: en català o en castellà.

Format: l’obra original (se n’exclouen les còpies), en blanc i negre o en color, feta amb tècnica lliure. En cas de presentar-se en suport CD, també s’ha de lliurar imprès en format DIN A-3, i amb resolució de 300 píxels/polzada.

Modalitats

Modalitat general

Categoria júnior: d’1 a 2 pàgines de format únic DIN A-3 (29’7 x 42).

Categoria sènior: de 2 a 4 pàgines de format únic DIN A-3 (29’7 x 42).

Modalitat animació i còmic (categoria sènior): obres originals, de creació pròpia i inèdites. Realitzades amb qualsevol tècnica d’animació (2D, 3D, Stop Motion, plastilina, Flash...), amb una extensió de 30 segons a 2 minuts, amb format .flv, .avi, .mpeg o .mov. S’han de presentar dues còpies, en DVD, una a resolució 320x240 i una altra a resolució 720x576.

Modalitat tira política (categoria sènior): s’han de presentar un mínim de 3 obres originals de format 25x9’3. En blanc i negre o en color, en català, fetes amb tècnica lliure. Els personatges han de ser de creació pròpia podent-se representar personatges públics suficientment coneguts de la vida social, política i cultural.

Presentació, lloc i termini

Presentació: els treballs s’han de presentar sota un títol o un lema, juntament amb el full d’inscripció amb les dades personals de l’autor (nom i cognoms, adreça, telèfon, e-mail i edat) i fotocòpia del DNI. Es poden presentar obres individuals o conjuntes entre guionista i dibuixant.

Lloc: TRAILER Servei d’Informació Jove, carrer Mossèn Andreu, núm. 17, 08940 Cornellà de Llobregat. S’han de fer arribar personalment o per correu.

Termini de presentació: abans del 8 de juliol de 2011. S’acceptaran els treballs que portin aquesta data en el mata-segells de correus.

Exposició i propietat de les obres

Exposició: es farà una exposició dintre de la “Mostra del Còmic a Cornellà 2011” (octubre-novembre) amb les obres finalistes i premiades pel jurat, més la totalitat de les d’animació. Així mateix s’exposaran a la pàgina web de l’Ajuntament de Cornellà, i al blog de còmics a Cornellà. En acabar l’exposició, els originals seran retornats.

Propietat de les obres: són propietat dels autors. L’organització es reserva el dret de reproduir les obres premiades durant un any.

Premis

Categoria júnior:

- Millor autor júnior, 250€, més un lot de còmics valorat en 300€ (donat per Edicions B).

Categoria sènior:

- Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, 1.200€, un lot de còmics valorat en 300€ (donat per Edicions Glénat), més un viatge al festival d’Angoulême (viatge, allotjament i passi pel festival, gener 2012).

- Millor historieta d’humor, 601€ (concedit per Edicions “El Jueves”), més la publicació d’una tira còmica a la revista El Jueves, més una subscripció de 6 mesos a la revista.

- Millor guió, 500€ (concedit pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) més un lot de còmics valorat en 100€ (donat per Planeta DeAgostini).

- Millor historieta en català, 460€ (concedit pel Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat) més un lot de còmics valorat en 100€ (donat per Planeta DeAgostini).

- Millor autor local, 400€, més un curs de còmic intensiu a escollir pel premiat (donat per l’Escola de Còmic Joso).

- Premi animació i còmic, 400€.

- Premi tira política, 300€, més la col·laboració setmanal durant un any (publicada a la web i/o revista), valorada en 1.400€, més una subscripció anual del setmanari (concedit per “El Triangle”).

- I tres mencions especials, més un lot de còmics valorat en 100€ cadascun (donat per Norma Editorial).

Cap autor no podrà beneficiar-se de més d’un premi. El lliurament de premis es farà durant l’acte d’inauguració de l’exposició de les millors obres seleccionades pel jurat (4 novembre 2011). Als premiats se’ls lliurarà també una placa commemorativa i un lot de còmics (donat per Edicions “El Jueves” i Edicions “La Cúpula”).

Jurat i altres determinacions

Jurat: un jurat qualificat escollirà les millors obres. El veredicte es donarà a conèixer el mateix dia de la decisió (juliol). Si el jurat així ho decideix, els premis podran ser declarats deserts.

Altres determinacions: els autors que presentin obres al concurs també hauran d’adjuntar el full de votació al premi IVÀ emplenat. La participació al concurs implica l’acceptació d’aquestes bases. L’organització podrà introduir-hi les modificacions que li semblin convenients per al funcionament del concurs.

L’organització es reserva el dret de publicar les obres premiades, i en tindrà cura d’elles, però no es fa responsable de la seva integritat per danys fortuïts i/o involuntaris.