Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dijous, 20 d’octubre del 2011

S'ha mort Josep Mora i Girons, exalcalde de Malgrat de Mar


Qui va ser alcalde de Malgrat de 1979 a 1991 pel PSC s’ha mort aquesta matinada, a l’edat de 84 anys. L’Ajuntament de Malgrat ha decretat dos dies de dol. L’enterrament tindrà lloc demà, dia 20 d’octubre, a l’església de Sant Nicolau de Malgrat.


Josep Mora i Girons va néixer el 10 de novembre de 1926, fill de Nicolau Mora Marquès i d’Antònia Girons Pla, es va casar l’any 1958 amb Teresa Mora Privat i va tenir set fills. Va fer de pagès, i després instal•là una indústria familiar de begudes carbòniques.
Fruit de les primeres eleccions democràtiques als ajuntaments de després del franquisme, accedí a l’alcaldia el 1979. Va repetir com a alcalde dues legislatures més, fins el 15 de juny de 1991. De la seva taca com a alcalde cal destacar l’ordenació urbanística de Malgrat, primer amb les Normes Subsidiàries de Planejament, i després amb el Pla General d’Ordenació Urbana, aprovat definitivament l’any 1991. Fruit dels ajuntaments que presidí són l’arranjament del parc del castell, l’enjardinament de la plaça de l’Església, la urbanització del passeig Marítim, entre moltes altres obres.

Home molt vinculat al món associatiu de Malgrat, participà activament amb l’escoltisme, l’Agrupació Sardanista, Justícia i Pau, Vida Creixent, diverses corals, etc.