Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dijous, 27 d’octubre del 2011

CINECLUB GARBÍ TEMPORADA 2011-2012

       MADEMOISELLE CHAMBON       

de Stéphane Brizé. França, 2009

Divendres 28 d'octubre a les 22:30h al Centre Cultural

Jean és una persona senzilla: un bon fill, un bon pare i un bon marit. Porta una vida feliç juntament amb la seva adorable dona i el seu nen. Un bon dia, es creua al seu camí amb la mestra del seu fill, Mademoiselle Chambon. Una dona discreta, fascinant, d'una elegància exquisida. Encara que procedeixen de mons molt diferents, l'evidència dels seus sentiments els desborda. Aquesta trobada pot ser un punt d'inflexió en la seva vida: una oportunitat de canvi o una bogeria de què pugui penedir-se.

Mademoiselle Chambon ha estat una de les sorpreses de la temporada. Una petita joia plena de sensibilitat que segueix la tradició del millor cinema francès quan aborda petites històries d'amor. Tot i que el punt de partida de la pel·lícula no és gaire original, sí que ho és la manera de plasmar la convulsió sentimental dels dos protagonistes, narrant de manera subtil i a través de silencis i mirades com dues persones s'enfronten als propis sentiments reprimits. La pel·lícula, que fins a cert punt pot fer pensar en Els ponts de Madison de Clint Eastwood, reflexiona sobre el desig i les seves conseqüències, i en els misteris i dificultats que comporta la passió.

STÉPANE BRIZÉ va néixer el 1966 a Rennes (França). Com a director ha rodat 4 llargmetratges, dels quals el més conegut ha estat No estoy hecho para ser amado (2005), que va tenir un cert èxit a les sales de versió original. Mademoiselle Chambon és el seu últim treball, amb el qual va aconseguir el premi Cèsar al millor guió.