Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dijous, 18 de novembre del 2010

Videojocs catalans premiats als Estats Units

El certàmen internacional Global eHealth Challenge ha atorgat els primers premis a tres estudiants catalans pel disseny de Yummy Tricks i Glooveth, dos videojocs que pretenen canviar els hàbits del públic infantil per un estil de vida més saludable.

Montse Presno, Gerard Inglés i Enric Macías, estudiants d’enginyeria multimèdia de La Salle, a Barcelona, han estat els guanyadors del Global eHealth Challenge, una convocatòria de l’hospital nord-americà Saint Jude de Memphis, dirigida a universitaris d’arreu del món. El certamen repta cada any els joves estudiants a crear noves aplicacions multimèdia per a infants menors de deu anys.

Els treballs guardonats formen part dels anomenats serious games (jocs seriosos), que es dissenyen amb l’objectiu d’entretenir i alhora conscienciar i canviar alguns costums del públic al qual es dirigeixen. En l’edició d’enguany, el concurs animava a buscar propostes per informar la població infantil sobre malalties greus i millorar els hàbits alimentaris.

Petits trucs, guants i aliments saludables

El primer lloc del concurs ha estat per al projecte Yummy Tricks, de Gerard Inglés i Montserrat Presno. Es tracta d’un videojoc desenvolupat amb la intenció d’educar els nens i nenes sobre hàbits saludables i de combatre el risc de càncer. El joc, amb uns gràfics coloristes, presenta un conjunt de petits trucs en forma de minijocs, que són els ensenyaments bàsics per a una vida més sana.

Al seu torn, Glooveth, desenvolupat per Enric Macías i dissenyat per Montserrat Presno, ha guanyat la medalla d’argent. Jugant, els nens i nenes aprenen a distingir els aliments saludables, que sí que s’han de menjar, d’aquells que no aporten res més que riscos per a la salut. Per jugar es fa servir un guant sense fils, semblant als de la famosa consola Wii.