Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dijous, 4 de novembre del 2010

6 coses que no has de posar al Facebook!

Avui, volem destacar un article publicat en el portal Yahoo!, en el que ens recomanen 6 coses que no hauriem d'esmentar a la xarxa social: Facebook, a continuació us exposem l'article:

"Psiquiatres i psicòlegs de diferents ideologies porten mesos parlant de la suposada addicció que generen les xarxes socials. Però cap d'ells parla d'un síndrome que tots veiem cada dia en els nostres amics de Facebook: l'exhibicionisme 2.0.


Es tracta de gent que no pot fer un pas sense anunciar en el seu mur, anar a prendre alguna cosa sense fer un check-in en Foursquare (perquè tothom vegi on ha anat) o que canvia la seva situació sentimental cada dos minuts, segons hagi tingut èxit el cap de setmana o no. Per a tots ells està dedicada l'entrada d'avui, amb les 6 dades que MAI s'han de revelar en aquesta xarxa social.

La teva data de naixement


No, no es tracta de ser vanitosos i amagar-ho perquè ningú sàpiga la nostra edat. És recomanable no fer visible aquesta dada, perquè diverses pàgines web (com InfoJobs o PayPal) demanen aquesta dada a l'hora de recuperar la nostra contrasenya oblidada. Algú amb mala fe i hàbil amb els ordinadors, pot fer-se amb el control del nostre compte en aquestes pàgines.


Anunciar els nostres plans de vacances


Anar al Carib a l'estiu és genial. Publicar al Facebook perquè els nostres amics es morin d'enveja, és fins i tot millor. Però també té els seus riscos. És una manera d'avisar que no estarem a casa durant una temporada i constitueix una generosa invitació a que ens robin. 

Escriure la teva adreça de casa


Molt relacionat amb el punt anterior, ja que sí vam avisar que anàvem de vacances, i alhora, posem la nostra adreça de casa, els lladres ho tindran molt fàcil. Però també és convenient per evitar un altre tipus de ensurts. Per exemple, ex-parelles obsessionades, assetjadors i altres trastorns emocionals.

Confessions

A les entrevistes de treball, un dels pecats més greus és el de parlar malament de la teva anterior empresa. Si ho fem, perdrem moltes possibilitats d'aconseguir el nou lloc de treball. Si a Facebook posem a caldo al nostre cap, pot ser que un company, que sigui el nostre amic en la xarxa social, li faci arribar la informació. O pitjor, fer bromes sobre determinats temes, que poden fer que siguem acomiadats immediatament, com li va passar a una treballadora de Wisconsin.


Escriure en el seu estat que era addicta a la marihuana i altres substàncies, va fer que fós acomiadada immediatament, tot i que en els tests de detecció de drogues sempre havia donat negatiu. Per no parlar de les persones que se'n van de viatge de negocis i només parlen dels sopars i els licors que consumeixen a càrrec de la targeta de crèdit de la seva empresa.

Pistes sobre contrassenyes

Una mica rebuscat, però tristament, és veritat i pot ser perillós. Si contínuament parlem d'un grup de música, de tot el que estimàvem al nostre gosset, o el bé que ens ho vam passar en un determinat bar, estem donant pistes sobre les nostres contrassenyes.


No hi ha dades al respecte, però moltes de les nostres contrasenyes estan creades sobre la base a experiències agradables del nostre passat. O, com passa amb la nostra data de naixement, algunes webs ens demanen dades d'aquest estil com per exemple "Quin és el nom de la teva primera mascota?" per recuperar o crear noves contrasenyes.

Comportaments perillosos o il legals

Dedicat especialment als adolescents espanyols. Molts d'ells poden sentir-se orgullosos que el cap de setmana passat van llançar ous a uns autobusos, van fer un grafit en un tren de rodalies o que van consumir alcohol. Fins i tot, poden pujar fotos de les seves proeses.

Un error absolut, ja que les fotografies poden ser usades com a prova en un judici. O pitjor encara, com els va passar a aquests joves descerebrats de Galícia, que es van gravar a si mateixos robant en un supermercat i insultant a un discapacitat, i el van pujar a You Tube. Les imatges estan en poder de la policia i els menors, a la recerca i captura".

Per tant, us animem a posar en pràtica aquests consells
i a utilitzar les xarxes socials amb responsabilitat!