Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dimecres, 15 de juliol del 2015


La Regidoria de Joventut i el Consorci de Normalització Lingüística van cloure divendres passat el curs de parelles lingüístiques de la campanya "Voluntariat per la llengua". Per cloure el curs, es va fer un lliurament de diplomes i una visita a l'Espai de les Mines de Can Palomeres.

L'acte de cloenda va començar al Centre Cívic amb el lliurament de diplomes de participació al programa Voluntariat per la llengua a les parelles que han fet 10 o més hores de trobada. El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Malgrat, Albert Cuní (PSC), va ser l'encarregat de lliurar els diplomes. 
Després, es va fer una passejada fins a l'Espai de les Mines de Can Palomeres, en la qual hi van participar una vintena de persones de Malgrat i també de tota la comarca del Maresme. Durant el trajecte d'anada i tornada, els participants van aprendre com es diu ratpenat en diferents llengües i alhora van participar en la lectura de fragments de la novel·la Les històries naturals de l'escriptor Joan Perucho. Aquest llibre, protagonitzat pel naturalista Antoni de Montpalau, explica la reccerca d'un vampir a la Catalunya el segle XIX.
L'excursió, organtizada pel Grup Excursionista Malgratenc (GEM), va permetre als participants conèixer amb detall l'Espai de les Mines de Can Palomeres, que són el testimoni de l'activitat minera del poble, i alhora la colònia de ratpenats més important de Catalunya i un dels refugis europeus destacats en el que s'ha fet seguiments de quiròpters durant més anys.

Voluntariat per la llengua a Malgrat des del 2008
Segons dades del Consorci de Normalització Lingüística, l'any 2014 Malgrat va tenir 20 parelles lingüístiques. Aquesta ha estat la xifra més alta de participació des de la posada en funcionament d'aquesta iniciativa al poble l'any 2008 a càrrec de l'anterior regidor de Cultura i Joventut, Jordi Romero. L'actual edil Albert Cuní ha atribuït aquestes dades positives del darrer any a la nova manera com es gestiona el programa, coordinat des de l'àrea de Joventut al Centre Cívic, l'Escola Municipal d'Adults i la Biblioteca La Cooperativa. 

Més informació a:
http://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/una-visita-a-lespai-de-can-palomeres-tanca-el-curs-de-parelles-linguistiques-de-la-comarca

http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlmaresme/noticies.html?ID=14276