Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dilluns, 15 de juny del 2015

Vols saber més sobre la Irina?Hola! Em dic Irina Carnicero Moreno, tinc 18 anys i visc a Malgrat de Mar des del 2009. Fa poc, em vaig adonar que Malgrat era el meu poble - tot i haver viscut en dos més de diferents -perquè és en el que, després de diverses mudances, m’hi he trobat a gust, en el que he passat l’etapa que més ha definit qui sóc ara – l’adolescència - i en el que hi viu gran part de la meva família. Avui dia, puc dir que em sento profundament malgratenca.

Quan vaig néixer vaig viure a Malgrat amb els pares fins els tres mesos, llavors ens vam traslladar a Palafolls. Allà hi vaig passar la meva infància i era on hi tenia tots els meus amics, però en aquell moment van començar els canvis repetitius de casa. No arribava mai a habituar-me.Durant un temps vaig estar anant a l’escola a Palafolls però viva a Blanes, i em sentia lluny de les meves amigues. Encara que m’ajudava que quedés sovint amb les meves amigues de Malgrat, veïnes de la meva iaia. Ella viu al Carrer Montnegre i puc dir que sóc una de les nenes que havíem de donar tota la volta al Parc Francesc Macià per poder entrar-hi. 

Sembla que parli de fa molt de temps, perquè ara es pot entrar per tres llocs, però era divertit.
Per sort, aviat vaig tornar a Malgrat, que es va anar convertint en la meva llar. Quan vaig canviar d’escola em sentia estranya i sola perquè no coneixia ningú, però mica en mica vaig començar a fer amistats. Després vaig fer la gran passa: canviar de poble, un altre cop. Tot i que, la veritat, no coneixia gairebé ningú a Blanes i no va ser tant dur. El que em va costar va ser acostumar-me a la nova casa. El fet queels tiets, els avis i les meves amigues visquessin a Malgrat em va fer més suportable el mal tràngol, perquè cada vegada m’apropaven més al poble. Si sóc sincera, ara no em veig en un altre poble que no sigui Malgrat. M’hi trobo molt bé, una sensació que no tenia des que vaig deixar Palafolls.

El que més m’agrada del meu poble és la seva gent, perquè hi tinc els meus, i el seu paisatge. Poder donar un tomb pel centre, pel passeig o anar a caminar per la platja, a Santa Rita o al Turó d’en Serra amb companyia o amb una mica de música són de les coses més relaxants que es poden fer aquí. Les vistes són maquíssimes i m’ajuden a evadir-me de tot el que m’envolta durant una estona.

A hores d’ara, miro enrere i m’adono que les experiències més importants de la meva vida les he passades aquí. Anar al parc amb les amigues a jugar al pica paret, les sardanes dels diumenges a l’estiu a la Plaça de la Barretina, entrar a un col·legi nou, conèixer la meva millor amiga, assistir als deliciosos sopars familiars a ca la iaia, la comunió de la meva cosina petita, la graduació de l’institut, l’apertura del bar de la meva mare, les gimcanes nocturnes de l’agost de les que acabem fetes unes porquetes amb les amigues, les nits de barraques amb elles, la graduació del Batxillerat, trobar l’amor, viure els últims dies del meu avi, la meva primera feina... I més moments inoblidables que no podré repetir.

Malgrat de Mar és un poble al què em sento arrelada, en el que hi he fet vida, que m’ha marcat  i ara me n’adono.Aquest poble m’ha fet sentir com una més i ara sóc part d’ell. Per això m’agradaria ser la seva representant, la pubilla de Malgrat de Mar.