Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dimecres, 14 de novembre del 2012

Un concurs fotogràfic a Instagram, principal novetat de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Regidoria de Medi Ambient organitza activitats per commemorar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Una xerrada sobre prevenció de residus i estalvi econòmic, un taller de falques radiofòniques amb les escoles, un concurs de receptes d'aprofitament i un certamen de fotografies a través de la xarxa Instagram són algunes de les activitats programades. La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. La novetat de l'edició d'enguany de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és el concurs fotogràfic #Prevenció2012 a la xarxa Instagram. El certamen s'obrirà el proper 17 de novembre i finalitzarà el 25 del mateix mes a les 24 h. Els participants en el concurs han de tenir compte a Instagram amb un perfil públic i les fotografies que optin al certamen han de ser fetes a Malgrat de Mar i han de tenir relació amb la prevenció, minimització i sensibilització en temes de residus. Per participar-hi cal afegir l'etiqueta #prevenció2012. Les bases del concurs es poden consultar en el document adjunt. L'Ajuntament disposa de perfil a Instagram ajmalgrat.
La subhasta de bicicletes abandonades, que es va suspendre al setembre per la pluja dins els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, obrirà els actes d'aquesta primera setmana d'activitats de Prevenció de Residus. La Regidoria de Medi Ambient ha recuperat aquesta subhasta ja que s'ajusta a l'objectiu d'aquestes jornades de sensibilització sobre la prevenció de residus, perquè suposa tornar a donar una vida útil a un residu. La subhasta tindrà lloc aquest proper dissabte 17 de novembre d'11 a 13 h a la plaça de Ca l'Arnau.
El programa d'actes també inclou la xerrada, que porta per títol "Prevenció de residus i estalvi econòmic", que anirà a càrrec de Míriam Romero de la Diputació de Barcelona. La xerrada es farà el proper dimecres 21 de novembre a les 15:30 h a la Biblioteca La Cooperativa. La regidoria també ha organitzat altres activitats, adreçades als diferents centres educatius del poble. Una d'elles és un taller de falques radiofòniques que realitzaran alumnes de 4t de Primària de les escoles Marià Cubí, Vedruna i Fonlladosa. Els nois i noies dissenyaran i gravaran missatges amb consells per a la prevenció, minimització i sensiblització de residus. Una altra activitat serà un concurs de receptes d'aprofitament adreçat als alumnes de l'Escola Municipal d'Adults.