Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

divendres, 28 de gener del 2011

Crowdfunding: troba fons per al teu projecte!

Necessites diners per dur a terme la teva idea i no saps com fer-ho? Doncs potser t’interessa el crowdfunding, una manera directa de finançar projectes o iniciatives amb la suma de petites donacions individuals a canvi d’algun tipus de recompenses per als micromecenes.

Verkami és una plataforma de crowdfunding amb seu a Mataró que publica projectes i dóna 40 dies per donar-los a conèixer i recaptar els fons necessaris. Si en aquest termini el projecte no aconsegueix la totalitat del finançament demanat, les quantitats que els mecenes s’han compromès a aportar no es fan efectives. Si és així, els mecenes reben les seves recompenses en forma de creacions i productes exclusius, experiències úniques, edicions limitades, marxandatge, accés a descàrregues, etc.

És el cas, per exemple, del projecte que impulsa l’escriptor Matthew Three, que busca 5.000 euros per pagar els instruments i la infraestructura (altaveus, generador elèctric, micros...) per a un grup de ball tradicional de Tanzània a canvi de fotos de la vida salvatge al nord del país o llibres signats per l’autor. O el del projecte de Marina Sans, que necessita 4.500 euros per editar el primer d’una sèrie de documentals educatius sobre l’ètnia d’indis amazònics karajà o Inâ que habita al voral del riu Araguaia i a l’illa del Bananal, al Brasil. En contrapartida, l’autora enviarà còpies del vídeo en dvd o bé productes tradicionals i agraïments personalitzats de la tribu, depenent de l’aportació.

Per a més informació, us deixem l'enllaç de Verkami: http://www.verkami.com/