Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dimecres, 6 de juny del 2012

Malgrat acull el I Concurs de Debat entre joves, aquesta tarda

Malgrat acull aquesta tarda la final del I Concurs Jovesfera de Debat. L'objectiu d'aquesta iniciativa de Jovesfera és arribar a organitzar un concurs a nivell de tot Catalunya. Jovesfera es defineix com un "think tank" juvenil d’àmbit català que té com a objectiu convertir-se en un punt de trobada per a la reflexió i l’intercanvi d’idees entre joves. El debat tindrà lloc al Centre Cultural entre les 15 h i les 17 h.


16 alumnes de 4t d'ESO -4 de cada centre: Institut Ramon Turró i escoles Chanel, Fonlladosa i Vedruna- participaran en el I Concurs Jovesfera de Debat. Els joves debatran sobre animals i ciència, concretament, sobre l'experimentació en animals. Entre gener i abril, els quatre centres educatius participants en l'experiència han portat a terme una sèrie de debats dins les aules per triar els quatre representants de cada un d'ells. Els 16 alumnes seleccionats -4 per cada centre- participaran aquesta tarda en la final, de la qual sortirà un centre i un alumne guanyador. Un jurat triarà els millors i Ona Malgrat ho retransmetrà en directe a partir de les 15 h. 

Jovesfera, impulsor d'aquesta experiència, vol que aquest primer concurs es converteixi en el primer de moltes edicions de campionats de debats locals. De fet, Jovesfera treballa amb altres municipis per organitzar aquest certamen. "La nostra fita és establir una competició de renom que ofereixi a joves estudiants la possibilitat de posar en pràctica el seu esperit crític, fer recerca sobre un tema interessant i presentar-lo en públic tot defensant la seva postura i entenent i respectant les dels altres en un clar exercici de progrés acadèmic i creixement humà", afirmen els responsables de Jovesfera.