Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dijous, 10 de març del 2011

Sabies que... hi ha moltes maneres de viure la història de Catalunya?

La història i el patrimoni de Catalunya són dos dels elements més rics de la nostra cultura. Des de ben petits, aprenem i coneixem la nostra història a través dels llibres i les aules. Gràcies als nous formats de comunicació, podem ampliar cada cop més aquests coneixements més enllà de l’àmbit escolar i literari. A Internet existeixen plantejaments força originals a l’hora de tractar aquest tema. Un d’ells és el que ocupa aquest article: Histotube, el primer lloc web dedicat exclusivament a recollir els millors vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana.

Sabies que...

Catalunya té un dels parlaments més antics del món? Sabies que és més antic que el d’Anglaterra?

Aquests i molts altres elements conformen la rica història de Catalunya i, des d’ara, pots conèixer-los amb més profunditat gràcies a un nou canal de vídeos.

Histotube, el primer portal de vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana

Una de les maneres de gaudir de la història de Catalunya és a través del vídeo. Aquesta és la idea a partir de la qual neix Histotube. Amb un contingut molt variat, hi podem trobar vídeos i reproduccions en 3D classificades per períodes històrics, àrees geogràfiques o temàtiques; però també podem trobar el material que ens interessa a través d’un cercador. El directori Histotube és actualitzat setmanalment amb nous vídeos, entre els quals hi podem trobar alguns dels reportatges del lloc web Patrimoni.gencat.cat així com altre material audiovisual suggerit pels propis usuaris.

Els impulsors del projecte i encarregats del seu manteniment són Dani Cortijo, Agus Giralt, Jordi Bonvehí i Lorién Casasús, llicenciats en Història per la Universitat de Barcelona. El seu objectiu és seleccionar materials de qualitat, potenciar-ne el seu ús i esdevenir un referent a la xarxa pel que fa a aquesta temàtica en llengua catalana.

Per a accedir a Histotube, cliqueu al següent enllaç: http://histotube.blogspot.com/