Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dijous, 11 de novembre del 2010

Què en penses?

Fa uns dies, vam rebre la notícia que el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, vol impulsar la formació i la ocupació dels joves ni-ni (ni estudien ni treballen) a través d'una subvenció econòmica per tal de disminuir l'alt percentatge de desocupació del perfil d'aquests joves.

La notícia extreta de la web: jove.cat és la següent:

"La Generalitat oferirà contractes als joves que no estudien ni treballen!

En el marc de la lluita contra la desocupació juvenil, que en els darrers mesos s’ha enfilat per sobre del 35%, el Govern català ha decidit activar el projecte SUMA’T, un pla pilot que permetrà a les empreses fer contractes de formació a 5.000 joves durant un any.


El Departament de Treball publicarà pròximament una convocatòria pionera, que utilitza el nou contracte formatiu de la reforma laboral com a instrument per activar el mercat de treball juvenil a casa nostra.

En els pròxims mesos es promouran 5.000 nous contractes laborals, mitjançant un pla pilot que té un pressupost d'uns 20 milions d'euros. Els diners es destinaran a pagar la formació i el 70% del sou als nous treballadors, que cobraran uns 443 € mensuals.

El pla per promoure aquests contractes formatius està destinat als i les joves d’entre 18 i 24 anys que ni treballen ni estudien, un col·lectiu que ha crescut força amb la crisi econòmica. Actualment es calcula que a Catalunya hi ha prop de 150.000 joves en aquesta situació.

Tanmateix, els joves que accedeixin al programa us formarant durant els sis primers mesos (388 hores) i després podrant treballar a l'empresa. El pla pilot també preveu la possibilitat que l'empresa pugui fer un contracte indefinit als i les joves després de la seva formació".

Què en penseu d'aquesta iniciativa? Hi esteu a favor o en contra?
Creieu que és just o injust impulsar la ocupació dels Ni-Ni?

Esperem les vostres opinions!!