Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

dimecres, 10 de novembre del 2010

Ciberassetjament: cal anar en compte!

A continuació, us publiquem una notícia que creiem que pot ser del vostre interès per a que sigueu conscients dels perills que pot tenir Internet, en aquest cas en concret, el ciberassetjament!

"Segons ha fet públic un estudi a escala europea de la London School of Economics, a l’Estat espanyol prop d’un 10 % de nois i noies queden amb persones que coneixen només a través de la xarxa. No s’ha de caure en la paranoia, però és important que en les vostres comunicacions tingueu sempre presents els perills que suposa Internet. I encara més en temes tan delicats com l’assetjament. No s’hi val a badar!

S’ha convingut a definir com a ciberassetjament, o assetjament electrònic, l'ús d'informació i mitjans de comunicació com ara el correu electrònic, les xarxes socials, els blocs, la missatgeria instantània, els missatges de text, els telèfons mòbils o les pàgines web, per assetjar un individu o un grup mitjançant atacs personals.

Aquesta és una pràctica delictiva cada cop més estesa, en la mesura que els darrers anys s’han ampliat tant el temps dedicat a la comunicació com els recursos disponibles per comunicar-se. Per això, cal estar alerta i ben informats sobre aquest tipus de qüestions, que poden acabar causant problemes importants, com ara por, angoixa emocional o voluntat d’aïllament.

Una amenaça per a la salut dels i les adolescents

Les agressions electròniques poden adquirir moltes formes, des de l’enviament no desitjat de correus electrònics i missatges de text humiliants o amenaçadors, fins al xantatge o l’ús inapropiat d’informacions íntimes de les víctimes.

Això pot esdevenir un problema greu, especialment entre els adolescents, i per això cal que tant les famílies com els mestres i també els professionals de la salut n’estiguin al cas. En aquesta línia, FAROS (l’Observatori de Salut de la Infància i l’Adolescència de l’Hospital Sant Joan de Déu) està treballant de valent i publica regularment materials orientatius que ajuden a combatre aquesta amenaça.

Internet és una eina magnífica en molts aspectes, ja ho sabeu. Però cal fer-ne un ús responsable i estar ben atents a les cares més fosques que amaga."

Font: www.jove.cat