Notícies destacades

Contacta amb nosaltres https://www.facebook.com/Joventut.Malgrat.de.Mar/

Total de visites:

divendres, 22 d’octubre del 2010

La recomanació de la setmana!

Us aportem algunes propostes que considerem destacades que hem recollit al llarg de la setmana, esperem que us facin començar el cap de setmana de la millor forma possible:

La notícia: Hi ha menys accidents a les carreteres, però sempre són massa...

Segons les dades publicades en l’estudi Salut i joves, la mortalitat juvenil per accident de trànsit s’ha reduït a la meitat els darrers 10 anys. Tot i això, la sinistralitat al volant continua sent la primera causa de mort entre els joves d’entre 15 i 24 anys. No s’hi val a badar, cal seguir en alerta màxima, i per això seria bo que continuessis llegint aquesta notícia.

Bo i que les xifres presentades per l’estudi Salut i joves conviden a l’optimisme, s’ha d’anar amb peus de plom amb un tema que és delicat i dolorós. Els últims anys (2000-2008) s’ha produït un descens de la mortalitat juvenil general, de gairebé la meitat entre els joves de 15 a 29 anys. I el principal motiu d’aquesta davallada és la dràstica reducció de la mortalitat vinculada als accidents de trànsit. Per cada 100.000 habitants d’entre la població jove, l’any 2000 van morir per aquesta raó 25,3 persones. Vuit anys després la xifra va baixar fins a 8,3. Som en el bon camí, és clar, però...

Segons reflecteix el mateix estudi, els cotxes, les motos, les carreteres i els carrers de les ciutats continuen sent els camins més perillosos en la vida del jovent català. Les xifres de mortalitat al volant encara se situen molt per sobre de les malalties, els tumors o els suïcidis, que s’han mantingut relativament estables en el període estudiat. I és que, com dèiem, el tema és delicat. Si et plau: màxima cura al volant.

Altres indicadors importants

En àmbits més generals, l’estudi conclou que durant la darrera dècada l’esperança de vida de les persones joves d’entre 15 i 24 anys ha augmentat de 2,2 anys. En el cas dels homes se situa en 79 anys i en el cas de les dones, en 85. Però, per què aquestes dades? Doncs perquè paga la pena fer mans i mànigues per morir de vells, així de clar i català és el missatge que se n’extreu!

El treball, dut a terme per la Universitat Autònoma de Barcelona per encàrrec de l’Observatori Català de la Joventut, aporta també dades rellevants sobre altres aspectes de la salut, com, per exemple, l’augment de la sinistralitat laboral vinculada a la precarietat. I també unes quantes recomanacions interessants, com ara la necessitat de fer més activitat física i millorar els hàbits alimentaris.



El vídeo: Playing For Change: Song Around the World ( La Pau per la Música. Fent el món millor.)

Hem descobert aquest vídeo que fomenta el "bon rotllo" i la música, que es troba unida arreu del món per a reivindicar, un missatge a vegades oblidat, com és la pau.


La foto: Street Stunts de X-TrickY (Nelson Urra)

Aquesta setmana us deixem un altre salt del grup X-Tricky que realitza Street Stunts pels carrers de Malgrat, en aquest cas, podeu veure el jove malgratenc de 17 anys, Nelson Urra que ens l'ha fet arribar.



Us recordem que teniu fins diumenge 24 d'octubre a les 0:00h per a votar l'enquesta de la pel·lícula infantil que es projectarà al cinema de la Festa Major de Sant Nicolau 2010!

ESPEREM QUE TINGUEU UN BON CAP DE SETMANA!!!